Over ons

Jazz Tienen is een organisatie van gelijkgezinde muziekliefhebbers die inzetten op het organiseren van jazz evenementen.

 

In de zomer van 2019 vond de eerste editie van het festival Jazz Tienen plaats. Doorheen het hele jaar worden concerten en jams georganiseerd.

 

Historiek 

 

Zes jaar geleden werden op het initiatief van Ernst Vranckx jamsessies georganiseerd tijdens het weekend van Suikerrock in Tienen. Een jaar later ontstonden de wekelijkse jamsessies, eerst tijdens de zomermaanden en daarna het hele jaar door. Dit in samenwerking met Guy Puyneers (†) en Ben Vanderweyden.

 

Door de uitbreiding van het aantal activiteiten zowel naar grootte als in aantal, hebben steeds meer mensen zich aangesloten bij de organisatie. Ondervoorzitter Geert Claes, penningmeester Jan Stabel, secretaris Vanessa van Genk, sponsor verantwoordelijke Christel van der Vloed, communicatieverantwoordelijke Britt Vranckx en nog andere enthousiaste medewerkers en partners.

 

Sedert 2019 is de organisatie neergestreken in het Oud College Tienen als vaste locatie voor de activiteiten. Dankzij de samenwerking met Brouwerij Hoplinter, Costa Hoppa (omgedoopt tot Costa Boppa) en Zomerbar Oud College Tienen, vonden verschillende concerten en jams waaronder de Jazzaterdagen plaats. Ook in juli en augustus 2020 kan je ons hier vinden met een top programmatie en goesting om er een geweldige zomer van te maken. 

Jazzaterdagen

 

Tijdens de Jazzaterdagen toveren wij het Oud College om tot de meest gezellige jazzbar van Tienen. 

 

Festival 

 

Na enkele jaren succesvolle jams en concerten georganiseerd te hebben, kregen we honger naar meer. Zo ontstond het idee om een festival in te richten. De eerste editie vond plaats op 21 juli 2019 in de Paterskerkruïne. De unieke locatie en goede programmatie zorgde voor een knaller van een festival. 

 

De editie van 2020 werd jammer genoeg geannuleerd omwille van de coronacrisis. Maar niet getreurd! Op 29 augustus organiseren wij in het kader van de Jazzaterdagen een 'light versie' van het festival met Les Barons en Ernst Vranckx Trio feat. Stéphane Belmondo. Het belooft een geweldige afsluiter te worden van de zomerse jazzoptredens.